Mural Sant Andreu

PASSAT • PRESENT • FUTUR
1. La iaia Teresina (l’àvia del pare). Filla de castanyera que va treballar, primer de filadora a Fabra i Coats, i després de sastre a casa fent vestits de núvia per les veïnes.

2. Carmen, la mare, qui va vindre de petita des d’Almeria i qui portava un sobresou a casa fent els baixos dels pantalons dels meus companys d’escola.


3. En Marcel, l’infant que viu davant del mural, fill de l’Anna. La principal impulsora del projecte.La besàvia, com icona del passat, d’esforç i superació. La mare, com a símbol del present, de la migració i de la sang xarnega que tenim moltes. En Marcel, com a símbol d’oportunitats, d’innocència i de futur. Totes posant fil i agulla al mateix poble, en la mateixa direcció.

Gràcies a l’Anna, membre de la cooperativa educativa @coeducaccio, qui em va contactar per donar color a un trist carreró del poble. A @lacinetika per acollir-nos en l’assemblea, a @eljardidelajulieta per dir que si des del primer moment i ajudar-nos a recaptar fons pel material. A totes les veïnes que han portat les restes de pintura que tenien a casa i als infants i famílies que han vingut el cap de setmana a donar color i energia al que era un carreró gris i trist.